leefregels

Welkom in onze kleuterschool Sprinkel!

Wij zijn een ervaringsgerichte katholieke school met gezellig ingerichte klasjes.  

Iedere morgen kunnen alle ouders hun kleuter tot in de klas brengen (vanaf 08.30 u.) om hen een veilig gevoel te geven en de dag rustig te kunnen beginnen.  

We starten om 08.40 u. met de activiteiten in de klas. Gelieve uw kleuter zeker voor die tijd in de klas te brengen zodat we op tijd en ongestoord aan de schooldag kunnen beginnen.

Indien u dit wenst, kan u uw kleuter vanaf 07.30 u. naar onze voorschoolse kinderopvang in Sprinkel brengen. Voor meer info verwijzen we u naar de rubriek ‘voor- en naschoolse kinderopvang’ onder de knop ‘informatie’. De prijzen zijn dezelfde als bij Robbedoes en u hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Voor diegenen die met de schoolbus komen, is er opvang vanaf 08.10 u. Deze opvang gebeurt in het klasje van één toezichthoudende leidster.

De kleuters brengen als 10-uurtje een geschild stuk fruit en een flesje/beker water mee.  Na het fruit mag er een gezonde boterham (zonder zoet beleg), rijstkoek of cracotte gegeten worden.

Tijdens de middagpauze (12.15 u. - 13.30 u.) kan er ook op school gegeten worden.  De kleuters worden in twee groepen gedeeld. Eén groep eet in de klas van juf Ellen en de andere groep eet in de gang, die in een eetzaal wordt omgevormd.  Als de kleuters boterhammen hebben gegeten, mogen ze nog een koekje, yoghurt, pudding,... eten.. Ook mogen ze hier iets anders drinken dan water. Koolzuurhoudende dranken en brikjes worden niet toegelaten.

Nog even dit: de eetgewoonten en het eetgedrag van elk kind is anders. Het ene moment heeft hij misschien veel honger, het andere moment misschien minder of helemaal geen. Wij willen uw kind dan ook niet dwingen om altijd alles op te eten. Om u een zicht te geven op wat uw kleuter die dag op school heeft gegeten, geven we u de restjes mee terug naar huis.

Ook in verband met het eten van korstjes zijn er verschillende gewoonten. De ene kleuter moet ze wel opeten, de andere niet. De afspraak die we in dit verband maken is de volgende: indien uw kind geen korstjes hoeft op te eten, gelieve ze dan thuis van de boterham af te snijden. 

De kleuters die thuis gaan eten, kunnen afgehaald om 12.15 u. aan de schoolpoort worden afgehaald. Als u iets later bent, wachten ze in de eetzaal bij juf. Hilde of juf Wies. Vanaf 13 uur worden ze terug op de speelplaats opgevangen.  De ouders komen dan niet meer op de speelplaats en nemen afscheid aan de poort.  

We gaan iedere schooldag minstens drie keer buiten spelen.  We halen een frisse neus bij elk weertype!  Doe geen goede kleren aan naar school, maar laat ze speelkleren dragen die vuil kunnen worden. 

Net voor de speeltijd in de namiddag drinken we nog water.

De schoolpoort wordt altijd afgesloten met het schuifslot. Gelieve zelf ook telkens achter u de poort te sluiten.   

Om 15.25 u., behalve op woensdag (12.15 u.), zit de schooldag erop. Kleuters komen onder begeleiding van de leidster naar buiten waar ze worden opgewacht door hun ouder(s) of een andere verantwoordelijke achter de rode lijn. Gelieve de leidster in te lichten als iemand anders hen komt afhalen.

Voor de kleuters die niet tijdig kunnen worden afgehaald is er naschools toezicht tot 15.40 u., een kwartier na het einde van de schooldag. Deze kleuters verzamelen in de gang onder toezicht van een leidster.

Verjaardagen

Als uw kleuter jarig is, maken we er een echt feest van.

De hele dag door zal hij/zij in de belangstelling staan: We zingen een liedje, maken een kroon, dansen, spelen spelletjes, … .

Meestal wil de jarige ook trakteren. Het liefst hebben we dat dit sober gebeurt met bijvoorbeeld een droog koekje of een cake (zonder chocolade of slagroom), een wafel,  … . We vragen ook om geen snoep of chips mee te geven.

Drank hebben alle kleuters zelf al bij, dus daarvoor hoeft de jarige niet te zorgen.

Voor kinderen is een stuk koek eten en kaarsjes uitblazen al een feest, dus zijn speelgoedjes of andere cadeautjes echt niet nodig.

Gelieve om praktische redenen aan de juffrouw van uw kleuter door te geven wanneer u de verjaardag van uw kleuter wil vieren. Zo kan zij tijdig alles klaarleggen voor de feestdag (kroon, slingers, ….). 

Indien er dingen uit deze afspraken niet duidelijk zouden zijn, gelieve dan één van de leidsters of medewerkers te contacteren.

 

Het Sprinkelteam

1 september 2020

Please publish modules in offcanvas position.

Copyright © 2020-2021 KBaO Neeroeteren - Alle rechten voorbehouden